Garantie

Îngrijirea produsului

 

Instrucțiuni privind curățarea și întreținerea cuțitelor

 

Nu folosiți cuțitele în alte scopuri decât pentru tăierea alimentelor. Nu folosiți cuțitele de bucătărie la alte activități casnice precum tăierea conservelor, lemnului, desfacerea șuruburilor etc. Ascuțiți cuțitele în mod regulat. Unghiul de ascuțire al cuțitelor europene, pe pila de ascuțit (masat) sau piatra de ascuțit este de 22-25 grade. Pentru cuțitele japoneze, unghiul de ascuțire este între 10-20 grade și recomandăm folosirea pietrei de ascuțire cu granulație fină (de la 1000 în sus).

 

Când nu îl folosiți, așezați cuțitul la vedere, cu mânerul îndreptat către dumneavoastră și departe de marginea blatului de preparare. Păstrați cuțitele într-un bloc special de cuțite sau pe suporturi magnetice de perete.

 

Garanție


Pentru tăiat, folosiți numai tocătoare din lemn sau plastic, ușor de curățat și ușor flexibile. Tocătoarele de sticlă, ceramică sau piatră sunt foarte dure și strică lama fină a cuțitelor. Tocătoarele din lemn au calitățile necesare pentru păstrarea proprietaților lamei cuțitului.


Curațati cuțitele imediat după folosire. Nici cuțitele din oțel inoxidabil nu sunt 100% inoxidabile deoarece conțin carbon (pentru duritate). Astfel, acizii (produși de sucul fructelorsi legumelor, de muștar, ketchup etc) trebuie îndepărtați de pe lamă imediat după utilizare. După folosire, lama trebuie curățată cât mai repede cu o cârpă umedă sau un burete non–abraziv si uscată cu un prosop. Daca totuși apar pete de culoare ruginie, acestea pot fi indepartate cu ușurintă folosind un detergent de vase neabraziv.